Obradorvirtual - Consultoria Para Empresas Sobre Presencia Online | Ajudes i Subvencions al Comerç 2016
15919
single,single-post,postid-15919,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-7.2,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.1,vc_responsive
 

Ajudes i Subvencions al Comerç 2016

15 jul Ajudes i Subvencions al Comerç 2016

Des del 4 de juliol la Generalitat torna a oferir una línia de subvencions i ajudes 2016 per a empreses del comerç, serveis, artesania i moda. Es tracta de diferents iniciatives que poden ser subvencionables ( sempre i quan s´hagin realitzat o es realitzin entre el 1 de gener i el 31 de desembre de 2016). La data màxima per presentar els formularis és el 26 de Juliol.

 

 

shopping-cart-728430_640

Des d’Obrador Virtual us volem explicar amb més detall la línia d’implementació d’eines d’innovació tecnològica, ja que es aquí on s’emmarquen algunes de les accions pròpies del sector del màrketing digital, accions que podem assessorar i realitzar des de la nostra experiència.

Existeixen dos tipologies d’accions subvencionables en aquesta línia d’innovació tecnològica

 • La implementació d’eines tecnològiques per facilitar l’acte de compra dels clients.
 • La creació del propi Ecommerce.

 

 

En el primer cas, és subvencionable l’adquisició de material com suports digitals, pantalles digitals, temporitzadors automàtics d’il·luminació, beacons, codis NFC o QR… També s’inclouen projectes de Showrooming o Webrooming, més encaminats a projectes digitals. Concretament en el cas de Webrooming us podem oferir projectes d’estratègies digitals dirigides a aquesta tendència en creixement.

En el segon cas, el de la creació d’un Ecommerce, informar-vos que Obrador Virtual us pot ajudar en la creació, disseny, implementació i pressupost d’un projecte d’ecommerce, així com amb els tràmits a seguir per entrar dins de la subvenció.

Tot seguit us deixem amb alguns dels punts mes rellevants que cal tenir en compte per qualsevol de les dues accions dins de la línia d’innovació tecnològica:

Qui es pot beneficiar?  Empreses (persones físiques o jurídiques) del sector del comerç, dels serveis l’artesania i la moda. S’entenen com serveis a la persona aquelles activitats empresarials que es relacionen a continuació: Serveis de reparacions. Agències de viatges detallistes. Tintoreria i bugaderies. Perruqueria i estètica. Bars i restaurants.

Quins requisits ens demanaran en el cas de voler un Ecommerce?

 • disposar de manera permanent d’un establiment comercial a peu de carrer.
 • L’eCommerce ha de ser de nova creació quedant-ne excloses les accions de modificació o actualització d’eCommerce existents.
 • S’ha d’implementar un eCommerce disponible correctament en com a mínim en dos idiomes, essent un d’ells obligatòriament en llengua catalana.
 • S’ha de contractar el projecte d’eCommerce a una empresa especialitzada del sector del Màrqueting digital.
 • L’eCommerce ha de disposar d’una passarel·la de pagament que es cenyeixi als estàndards del certificat de seguretat SSL (Secure Socket Layer), o en el seu defecte, apliqui un protocol de seguretat (per tal de garantir-ne la màxima seguretat) en la transmissió xifrada de les dades en les compres realitzades amb targeta de crèdit.
 • Els beneficiaris d’aquesta acció han de tenir una presència contínua en almenys dues de les Xarxes Socials Digitals més comunes (Fan Page a Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest, etc…).
 • L’eCommerce ha de disposar d’un disseny adequat per tal de què sigui Responsive, i que faciliti la rapidesa de la compra, així com disposar d’una arquitectura web orientada als serveis.
 • La inversió mínima per a la creació de l’eCommerce ha de ser de 1.000,00 euros.
 • És indispensable que abans del 31 de desembre de 2016, la web d’eCommerce estigui perfectament operativa.

 

 

shop

 

Quina quantitat es pot subvencionar? Fins al 50% de les despeses (IVA exclòs) amb un màxim de 3.000,00 euros. Seran tan sols subvencionables les factures emeses durant l’any 2016. La inversió mínima serà de 1.000,00 euros.

Quin son els criteris d’atorgament?

 1.  La localització de l’establiment (fins a 25 punts).
 2.  Grau d’innovació de la tipologia del projecte (fins a 50 punts).
 3.  La inversió de l’actuació (fins a 25 punts).

 

Quina documentació específica cal presentar per a la justificació del projecte? Els beneficiaris dels ajuts han de presentar còpia de les factures que es relacionen al compte justificatiu simplificat.

Per informació general d’aquesta línia d’actuacions podeu visitar directament la web de la Generalitat, on trobareu les bases especifiques d’aquestes subvencions, així com informació sobre altres accions.

Si us interessa  informació més detallada sobre la línia “d’implementació d’eines d’innovació tecnològica”, trobareu més informació aquí.

En cas de voler ajuda per presentar la documentació, assessorament o un pressupost, ens podeu contactar a Obrador Virtual sense compromís.

No Comments

Post A Comment